Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Nedir?

KVKK kişisel verilerin işletmelerden veya özel hayatın gizliliğine kadar kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak için kişisel verileri işleyen firmaların yükümlülükleri ile uyacakları kurallar belirlenmiştir.
KVKK Kanunu, kişisel verileri işlenen gerçek kişiler ile bu verileri tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işleyen gerçek ve tüzel kişiler hakkında uygulanır. Yani kişiler verilerin bir kısmını veya tamamını işleyen herkesi bu kanun kapsamaktadır.

KVKK Nedir?

KVKK İDARİ VE TEKNİK TEDBİRLER

Kişisel verilerin korunması kanunu temelde verilerin değil kişisel verilerin sahibi olan bireyleri korumayı amaçlamaktadır. Kişisel verilerin işlenmesi ve bir düzen altına alınması ile temel hak ve özgürlükler korunmaktadır. Özellikle başkaları tarafından öğrenildiği takdirde ilgili kişinin mağdur olabilme ya da farklı olumsuzluklara maruz kalabilme durumlarının önüne geçmek için kişisel verilerin korunması sağlanmaktadır.

KVKK İdari Tedbirler Kapsamı


KVKK İDARİ TEDBİRLER


  • Kişisel Veri Envanterleri
  • Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunmasına İlişkin Politikalar
  • Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikaları
  • Veri İmha Süreçlerinde Kullanılan Veri İmha Tutanakları
  • Veri Toplama Kanalları İçin Aydınlatma ve Rıza Metinleri
  • Kişisel Veri Aktarım Sözleşmeleri
  • KVKK Denetim Prosedürleri
  • Personellere İmzalatılmak Üzere Gizlilik Taahhütnameleri
  • Disiplin Yönetmeliğine Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Hükümler
  • Kişisel Veri İhlallerine İlişkin Prosedürler
  • Kişisel Veri Başvurularına İlişkin Prosedür ve Kişisel Veri Sahibi Başvuru Formu
  • İnternet sitesinin ve/veya mobil uygulamalarının KVK Uyumu
  • Yapılan İncelemelerde Tespit Edilen İdari Gereklilikler
  • VERBİS Kaydı
KVKK Teknik Tedbirler Kapsamı


KVKK TEKNİK TEDBİRLER


  • Penetrasyon Sızma Testi / Zaafiyet Taraması
  • Yetki Kontrolü / Active Directory
  • Yetki Matrisi / Active Directory
  • Kullanıcı Hesap Yönetimi / Active Directory
  • 5651 Loglama Kaydı / Zaman Damgası
  • Network Ağ Güvenliği / Firewall Güvenlik Duvarı
  • Uygulama Güvenliği / Güçlü Antivirüs Yazılımları
  • Saldırı Tespit ve Önleme Sistemleri / Firewall Güvenlik Duvarı
  • Veri Şifreleme ve Maskeleme / DLP Çözümleri
  • Veri Sızmasının Engellenmesi / DLP Çözümleri
  • Veri Kaybının Engellenmesi / Lokal ve Bulut Yedekleme
  • Güncel Antivirüs Sistemleri / Uçtan Uca Koruma
  • Silme, Yok Etme ve Anonim Hale Getirme / Veri Yok Etme Yazılımları
  • Anahtar Yönetimi / Güvenli Şifre Oluşturma Yazılımları

TUBİTAK Zaman Damgası Onaylı 5651 Loglama Çözümleri

Yönlendirilen kaynaklardan Syslog günlüklerini dinleyerek istenilen boyutlarda saklar ve bu dosyalara Tübitak zaman damgası sunucularından zaman damgası alır. "Zaman damgaları belli bir verinin belirtilen bir tarihte var olduğunu kanıtlar."

Avrespot
Hotspot

Yüksek performanslı, tam güvenlikli masaüstü cihazlar ve orta - büyük işletmeler için tam performans!

AYRINTILAR

Zamanbaz
Loglama

Syslog günlüklerini dinleyerek istenilen boyutta saklar ve bu dosyalara Tübitak'tan zaman damgası alır.

AYRINTILAR

Useroam
Hotspot

Güvenlik duvarlarınızı 5651 yasasına uygun hale getirir ve misafirlerinizi internet erişimlerini kontrol altına alır.

AYRINTILAR

Yeni Nesil Firewall Güvenlik Duvarı Çözümlerimiz

Firewall Çözümlerimiz BT güvenlik uzmanlarını bütçe, boyut veya karmaşıklıktan bağımsız olarak her kuruluş için uygun, geniş çapta konuşlandırılabileceğiniz, kurumsal ve üst düzeyde güvenlik ve tehdit görünürlük araçlarıyla ağlarından sorumlu tutan kapsamlı bir gelişmiş ağ güvenliği.

sophos firewall

Sophos Firewall

Fidye yazılımı, kripto madencilik, botlar, solucanlar, sızmalar, güvenlik gedikleri ve ileri düzey ısrarcı tehditler gibi en son ileri düzey tehlikelere karşı en iyi korumayı sunar.


ÜRÜNLERE GİT
sophos firewall

WatchGuard Firewall

Güçlü güvenlik, esnek yüksek bağlantı noktası yoğunluğu, yedekli güç kaynakları ve performans dağıtılmış hub ve bağlı tip dağıtım senaryoları için ideal çözümler haline getirir.


ÜRÜNLERE GİT
sophos firewall

Avrestor Firewall

AVRESTOR UTM ürünleriyle bir raf ürününden ziyade konfigürasyonu; ihtiyaçlarınıza ve alt yapınıza özel şekilde hazırlanmış, kapsamlı bir güvenlik ürününe sahip olursunuz.


ÜRÜNLERE GİT

Acronis Yedekleme Üst Düzey Güvenlik İlkesi!

Acronis Bulut Yedekleme kapsamlı, basit ve uygun maliyetli, yerel ve bulut yedekleme/kurtarma çözümüdür. Müşterilere veri koruma sorunlarını çözmek için sunulan bir hizmettir. Acronis AnyDATA Engine gücünden yararlanarak, herhangi bir kaynaktan gelen verileri yedekler ve herhangi bir hedefe ve sisteme kurtarır. Oldukça özelleştirilmiş, eksiksiz ve güvenilir bir hizmet sunar.

Acronis Bulut Yedekleme

İşletim Sistemi Desteği

Microsoft Windows® 10, Microsoft Windows Server® 2016 Tech Preview 4, VMware vSphere® 6, Linux® kernel (4.4'e kadar) ve Red Hat Enterprise Linux® 7.x işletim sistemleri için eksiksiz destek sağlar.

KVKK Yasasına Uygundur!

Acronis Yedekleme Kişisel Verilerin Korunması Kanununda yer alan ve veri işleyen sorumlularının verilerinin yurtiçinde tutması zorunluluğu kapsamındaki maddesine ve şartlarına uygundur.

Otomatik Hizmet Yönetimi

Acronis Bulut Yedeklemede, Firmalar aldığı veri yedeklerinin kotalarını ve yedekleme uyarılarını daha iyi yönetmelerine imkan vererek, onlara zaman kazandırır ve verilerini sağlıklı bir şekilde tutmalarına yardımcı olur.

Self Servis Yedekleme

Yedekleme işleminin ilerleyişini izleme, ajan kurulumunun ardından sadece tek bir tıklama ile makinaları koruma gibi özelliklerle son kullanıcıların yedekleme sürecini daha fazla kontrol edebilmesine imkan sağlar.

DETAYLI BİLGİ

%100 Tam Zamanlı Bulut Korumalı Antivirüs Çözümlerimiz

Geniş kapsamlı saldırıları durdurmak için sadece tek bir koruma yöntemini kullanmak yerine derinlemesine koruma yaklaşımını kullanarak rakipsiz bir çözüm sunuyoruz. “Artı Çözüm” olarak nitelendirildiğimiz bu ürünler, geleneksel ve modern teknikleri bir potada eritmektedir.

Sophos
Antivirüs

Intercept X, imzalara güvenmeden bilinen ve bilinmeyen kötü amaçlı yazılımları tespit etmek için gelişmiş yapay zeka kullanır.

AYRINTILAR

Kaspersky
Antivirüs

Tüm ağ iş istasyonları ve sunucuları için basit bir Web tarayıcısı aracılığıyla güvenlik ve ürün yükseltmelerinin merkezi yönetimi.

AYRINTILAR

Eset
Antivirüs

ESET, temel antivirüs yeteneklerinin çok ötesine geçen çok katmanlı teknolojiler kullanır. Tam zamanlı gerçek koruma sağlar.

AYRINTILAR

ISO 27001
Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi

Hizmetlerimizi Uluslararası ISO 27001 Kalite Standartlarına Uygun Vermekteyiz.

ISO 27701
Kişisel Veri Yönetim Sistemi

Hizmetlerimizi Uluslararası ISO 27701 Kalite Standartlarına Uygun Vermekteyiz.

ISO 9001
Kalite Yönetim Sistemi

Hizmetlerimizi Uluslararası ISO 9001 Kalite Standartlarına Uygun Vermekteyiz.

DESTEK

Deskport en zor anlarınızda yanınızda olacaktır.

KVKK Uyum Süreci Danışmanlığı ile ilgili bizimle iletişime geçebilirsiniz.